ACTIVITY NEWS
INFORMATION
GENERAL MANAGERS
DAN & KYU LIST
REPRESENTATIVE
KATA LIST
LINKS
GUESTBOOK
STYLE LIST
ONLINE STORE
   
| CONTACT | LOGIN
 
Style List
TAI-JITSU-RYU KURODAIYA http://www.zelfverdediging.com/
TAI-JITSU RYU KURODAIYA
Tai-jitsu is de ongewapende gevechtskunst van de ninja. De ninja`s gebruikten Tai-jitsu bij hun gevechten, naast de kunst van het shuriken werpen, de vermommingen enz.

Tai-jitsu betekent letterlijk: Lichaams-kunst. (Tai = Lichaam, jitsu = kunst). Ze gebruikten hun hele lichaam om zich daarmee te verdedigen en eventueel ook aan te vallen. Ze leerden zowel vechten tegen gewapende als ongewapende tegenstanders. Hierbij werden alle denkbare methoden/technieken toegepast om in een gevecht te overleven.

Geschiedenis van de Kurodaiya stijl.

Kurodaiya is een Tai-jitsu stijl die opgericht is in 1990. De oprichter van Kurodaiya, Krishna Gopal, was 2e Dan Jujutsu toen hij voor het eerst naar Japan ging. In Japan kwam hij erachter dat ze daar Jujutsu op een heel andere manier beoefenden dan in Europa.

Het was namelijk veel effectiever. Hij kwam er zelfs achter dat veel van zijn technieken, die hij in Nederland geleerd had, niet eens werkten op de Japanse Budoka`s. De technieken, op de Japanse manier uitgevoerd, kosten daarentegen nauwelijks kracht. Hierdoor worden de technieken veel effectiever en is een goede lichamelijke conditie niet noodzakelijk. Toen heeft hij besloten om de Jujutsu technieken, die in Nederland gebruikt worden, te verfijnen.

Kurodaiya betekent letterlijk zwarte diamand. Een diamant in oorspronkelijke staat is namelijk zwart. Het behoort aan niemand en degene die hem vindt, die vormt het naar zijn eigen wensen en kunnen. Zo is het volgens de oprichter van Kurodaiya ook met het Ju-jutsu. Jujutsu is van niemand, iedereen gebruikt de technieken naar eigen kunnen en wensen. De Kurodaiya-style heeft een heel breed scala aan technieken. Het systeem is logisch en effectief in praktijksituaties en bruikbaar om je ermee te verdedigen. Het is snel te leren en gemakkelijk uit te voeren door een ieder.

De Kurodaiya stijl.

Kurodaiya is een zeer praktische stijl, gericht op echte gevechten. Hierbijbij wordt getracht wordt om zo effectief mogelijk een tegenstander uit te schakelen, dan wel te controleren. Bij de Kurodaiya-stijl komt er veel bij kijken zoals: Judo, Jujutsu, Karate, Aikido en Kendo. Door technieken uit deze sporten te combineren krijg je een zeer effectieve stijl. Deze stijl is erop gericht om de tegenstander maximaal te controleren, door een minimum aan inspanning. Dit wordt bereikt door te verdedigen met minimum aan kracht, contact en beweging.

Tai-jitsu ryu Kurodaiya richt zich op zelfverdediging, maar de technieken zijn ook zeer goed te gebruiken bij alle close-combat wedstrijden zoals: Freefight, Jiu-jitsu, Free style, Semi contact, Full contact enz. Het is ook mogelijk om alleen voor wedstrijden te trainen. Op zulke trainingen wordt aandacht besteed aan sparring, controle technieken en grondtechnieken. Over de wedstrijden kun je ook alles vinden op deze website.

Er wordt getraind om jezelf te leren verdedigen tegen zowel gewapende als ongewapende aanvallers. Daarom trainen wij ook om je te leren verdedigigen tegen alle mogelijke wapens die je op straat kan tegenkomen, zoals messen en stokken. Om je zo goed mogelijk hier tegen te kunnen verdedigen behoort ook het omgaan met een stok, een mes en voor hogere banden ook het Samoerai-zwaard (Katana)tot het programma.

Er wordt ook getraind om jezelf te verdedigigen tegen meerdere aanvallers. Bij het examen voor 1e Dan, dit is zwarte band, wordt er een "Randori" gedaan met meerdere aanvallers, zowel gewapend als ongewapend. Een Randori is een gevecht waarbij er 1 verdediger is en 1 of meerdere aanvallers. De aanvallers zijn vrij in hun aanval en de verdediger is vrij in zijn verdediging. Een randori ziet er dus altijd anders uit, want er zit geen vast patroon in.

De Kurodaiya-stijl is zeer volledig. Je leer alles van sparren tot en met een compleet grondgevecht.

Examen

Normaal gesproken wordt er een keer per jaar een examen afgenomen. Als je deelneemt aan het fasttrack programma, dan kan je een graad overslaan op een examens. De exameneisen zijn bij de Shihan verkrijgbaar. Tijdens het examen zijn toeschouwers toegestaan. Ben je gezakt voor een examen dan kan je na 2 maanden een herexamen doen. Bij Kurodaiya-stijl wordt ook het banden systeem gehanteerd.

Tijdens een examen is het mogelijk om een beker(stijlprijs)te winnen voor diegene, die de stijl het beste presenteert aan de jury.

De DAN-examens worden door het bestuur en de examencommissie van de KJF afgenomen. Deze examens vinden 2 keer per jaar plaats. De datum wordt vastgesteld na een bestuursvergadering.


DESIGNED BY

Total Visitors: 620408 - Visitor of Today: 11